Alanya-apartment.dk

Udflugter og seværdigheder i nærheden af Alanya


Damlatas grotten

Damlatas grotten er en mindre drypstensgrotte, hvis fugtige luft eftersigende skulle have en helbredende virkning på især astmapatienter. Damlatas grotten har en konstant temperatur på 22-23° og en luftfugtighed på over 90%.

Borgen Iç Kule

Borgen Iç Kule ligger øverst på halvøen, hvor den med sin 6,5 km.lange mur breder sig ud over bjergskråningerne. Den første fæstning blev bygget omkring 200f.kr. af piraten Tryphon, og det siges at fæstningen var den sidste der faldt da romerne gik i kamp med kystens pirater.

Arkæologisk museum

Det arkæologiske museum i Alanya ligger skjult bag anonyme mure. Her kan man blandt andet få et indblik i hvorledes indbyggerne boede for 150 år siden, se en bemærkelsesværdig statue af Herakles (Herkules) og en stor mosaik.

Dimçay

En tur fra Alanya til floden  Dimçay er en klassisk udflugt. Dimçay har sit udløb ca. 8 km. øst for Alanya. Der er en del turister, men bjergene og floden er stadig smukke. Hvis man vil opleve en mere uforstyrret natur, anbefales det at køre lidt længere ind i landet. Det anbefales ligeledes at holde sig væk fra floden i weekender, da de lokale ofte holder picnic i området.

Manavgat, floden og Side

Byen Manavgat, og floden af samme navn, ligger ca. 6 km. nord for Side. En tur neden af floden er en klassisk udflugt, og man kan gå ombord på en båd, der sejler ned af floden og ud til Middelhavet. I floden findes små skildpadder, der trives i flodens kun 15° varme vand, der kommer fra Taurus-bjergene. I Manavgat-floden er der små vandfald, som man kan køre op og kigge på, men området er dog overrendt med souvenirbutikker og cafeteriaer.

Selve byen Manavgat har marked hver mandag , hvor der udover læder, kopivarer, smykker m.m. også sælges frisk frugt og grønt, fetaost, honning og andre lokale delikatesser. Priserne i Manavgat er generelt lidt lavere end i Alanya og Side.

Byen Side ligger ca. 6. km. syd for Manavgat, hvor der findes en række forskellige kulturelle seværdigheder. Det romerske teater, der kunne rumme 15.000 tilskuere, fra 2. århundrede er området højdepunkt. Fra teatret og længere ind i landet, findes der et stort område med basilika, ruiner, byport og en søjleallé. Her findes Side Museum, som er indrettet i de gamle romerske bade og er meget anbefalelsværdigt.

Aspendos og Kursunlu vandfaldet

Det romerske teater Aspendos ligger ca. 40 km. vest for Side og er bygget i Marcus  Aurelius’ regeringstid fra 161-180 e.kr. Teatret kunne rumme 15.000 mennesker og imponerer især med sin intakte scenevæg. Atatürk renoverede teatret og det er efterfølgende blevet taget i brug igen med blandt andet store værker som Romeo & Julie, Carmen og Aida.

En tur til Aspendosteatret kan med fordel kombineres med en udflugt til Kursunlu vandfaldet. Vandfaldet ligger i en stor park ca. 12 km. fra Antalya. Hvis man går lidt væk fra indgangen af parken kan man nyde naturen i fred og ro. Det anbefales at man undgår parken i weekenden da de lokale bruger parken meget på deres fridage.

Antalya

Antalya er centrum for den vestlige middelhavskyst, og er med sine ca. 1 million indbyggere Tyrkiets 6. største by. I Antalya er der mulighed for flere forskellige udflugter, og i selve byen er der ligeledes  en masse seværdigheder. En af disse er Antalyas gamle bydel, Kaleiçi, som med sine restaurerede huse fra osmannisk tid og de smalle stræder giver bydelen sin charmerende stemning. I selve Anatalya er der ligeledes flere forskellige kulturelle seværdigheder, så som Kesik Minare, den knækkede minaret, der oprindeligt var et romersk tempel fra det 2. århundrede. Af andre seværdigheder kan nævnesHadrian-porten, den gamle byport fra 130 e.kr, det gamle klokketårn og den 38 meter høje Yivli Minaret, der er byens vartegn. Herudover har Antalya også en lille, men idyllisk marina, hvor der ligger udflugtsbåde parat til en tur ud på havet.

Pamukkale og Heirapolis

En udflugt til Pamukkale er en unik naturoplevelse, som ikke ses mange andre steder i verden. Varme kilder, med et stort indhold kalk har dannet aflejringer, der i udseende får området til at minde lidt om et snelandskab med istapper.

De varme kilder har, i tusindvis af år, været kendt for at have en helbredende effekt, og dette medførte at romerne i 190 e.kr. byggede byen Hierapolis. Byen har været ramt af et jordskælv i 1300-tallet, men er stadig et besøg værd med sine flotte søjlegange, og det velbevarede romerske teater med plads til 12.000 tilskuere. Pamukkale er i dag på UNESCOs liste over bevaringsværdig natur, og der er derfor kun adgang til en begrænset del, og det er ikke længere muligt at bade i de originale bade. I stedet er der konstrueret to kunstige bassiner til turisterne.

Alanya lejlighed
Alanya lejlighed galleri
Tag et kig indenfor i denne flotte Alanya lejlighed og se alle de flotte faciliteter og omgivelser.
Se billeder fra Alanya feriebolig
Kontakt os om denne Alanya lejlighed
Kontakt os for at høre nærmere – helt uforpligtende.
Kontakt ejer
Udarbejdet af Daman