Alanya-apartment.dk

Klima i Alanya og Tyrkiet


Se dagens vejrudsigt for Alanya

Alanya er beliggende 36 grader og 32 minutter nord samt 32 grader og 1 minut øst i Tyrkiets Middelhavsregion.

Nord for byen starter de massive Taurusbjerge, hvor spidserne når højder helt op til 3000 meter over havets overflade. Her findes også adskillige flotte plateauer med en fantastisk natur, hvor bjergenes lokalbefolkning bor.

Klimaet i Alanya er typisk for en Middelhavsby med milde, regnfulde og våde vintre samt tørre og varme somre. December og januar er de mest regnfulde måneder, mens august er den mest tørre.

Den gennemsnitlige temperatur for Alanya er omkring 19 grader. August er den varmeste måned med et gennemsnit på 27 grader, mens januar er den koldeste med kun 12 grader.

Temperaturerne på bjergplateauerne er som en hovedregel 13-14 grader under temperaturen i Alanya by, mens jordtemperaturen er 2-3 grader over lufttemperaturen.

Nattefrost forekommer sjældent og sne ses næsten aldrig. Alligevel bliver bananer, appelsiner og grøntsager som regel plantet steder, hvor den kolde nordenvind fra bjergene ikke kan nå dem.

Klima i Tyrkiet

Klimaet i Tyrkiet varierer på grund af de store højdeforskelle og bjergenes afskærmende virkning.

Tyrkiets vest- og sydkyst har middelhavsklima med varme tørre somre og milde fugtige vintre, hvor der falder 800 millimeter nedbør i løbet af året.

Tyrkiets kyster mod Sortehavets har lidt lavere temperaturer både om sommer og om vinter. Der falder relativt meget nedbør i forhold til klimaet i Tyrkiet, også om sommeren, på steder over 2500 millimeter.

Højsletterne i Tyrkiet mod Asien har tørt fastlandsklima. Her falder de 200-400 millimeter nedbør mest om vinteren og ofte som sne.

Klimaet i Tyrkiet byder på store temperaturudsving fra under frysepunktet om vinteren til 25 grader celsius i de varmeste måneder.

I bjerglandet mod Armenien falder der ikke meget nedbør, her oplever man i stedet strenge vintre og kølige somre.

Alanya lejlighed
Alanya lejlighed galleri
Tag et kig indenfor i denne flotte Alanya lejlighed og se alle de flotte faciliteter og omgivelser.
Se billeder fra Alanya feriebolig
Kontakt os om denne Alanya lejlighed
Kontakt os for at høre nærmere – helt uforpligtende.
Kontakt ejer
Udarbejdet af Daman